معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار وب‌دا در همدان:تکمیل و بهره‌برداری فاز اول ساختمان ستاد دانشگاه تا پایان سال جاری

دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز همانند سایر دانشگاههای کشور از زمان شروع طرح تحول نظام سلامت در سال ۱۳۹۳با احداث و بهره‌برداری از دهها پروژه عمرانی در استان به طور وسیعی سطح خدمت‌رسانی و دسترسی مردم را به خدمات بهداشتی درمانی افزایش داد که از مهمترین این پروژه‌‍‌ها می‌توان به ساخت مرکز جامع سرطان، پایگاههای سلامت، مراکز جامع سلامت روستایی و شهری و خانه‌های بهداشت، کلینیک‌های تخصصی و فوق‌تخصصی، بیمارستان، توسعه اورژانس‌های بیمارستان‌ها، مرکز ناباروری، توسعه پایگاههای شهری و جاده‌ای، احداث بلوکهای زایمانی، مراکز تشخیص و غربالگری سرطان و … اشاره کرد.

مهندس رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری وب‌دا در همدان به تشریح برنامه‌های عمرانی دانشگاه از زمان شروع طرح تحول سلامت تاکنون پرداخت که به شرح زیر است.

*ساخت و تکمیل پروژه مرکز جامع سرطان استان همدان از چه سالی آغازشده و هم‌اکنون در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

مرکز جامع سرطان استان همدان یکی از پروژه‌های مهم عمرانی دانشگاه علوم پزشکی همدان است که کلنگ‌زنی آن از سال ۱۳۹۶ در مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان آغاز شد. این پروژه با زیر بنای حدود ۲۲ هزار متر مربع در چهار بلوک پنج تا هشت طبقه احداث شد و تاکنون اسکت فلزی دو بلوک و فندانسیون بلوک سوم به اتمام رسیده و در مرحله بتن‌ریزی سقف‌ها است. هزینه پیش‌بینی  شده پروژه که با مشارکت بنیاد فرشچیان ساخته می‌شود حدود ۷۵ میلیارد تومان است که براساس پیش‌بینی انجام گرفته در سال ۱۳۹۹ به اتمام خواهد رسید.

*از پایگاه ها و مراکز جامع سلامت در استان همدان، چند مرکز به بهره‌برداری رسیده و چند مرکز در حال احداث است؟

از ۲۶۱ پروژه بهداشتی حدود ۲۱۵ مورد تکمیل شده  و ۴۶ مورد آن در دست ساخت است که شامل ۲۳ مرکز جامع سلامت، شش پایگاه سلامت، ۱۷ محل‌زیست با متوسط پیشرفت ۵۰ درصد است که پیش‌بینی می‌شود ۲۰ پروژه دیگر تا پایان مهر‌ماه سال جاری به بهره برداری برسد.

*چه اقداماتی برای بهبود استاندارد و توسعه اورژانس بیمارستان‌های استان  صورت گرفته است؟

در راستای بهبود استاندارد و توسعه فیزیکی و تجهیزاتی اورژانس‌های بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی همدان پروژه توسعه فیزیکی و تجهیزاتی سه اورژانس بیمارستانی را در دست اقدام دارد که این پروژه‌ها شامل اورژانس مرکز آموزشی درمانی بعثت همدان با افزایش ۲ هزار متر مربع مساحت و ۸۵ درصد پیشرفت پروژه، اورژانس بیمارستان علیمرادیان نهاوند با ۲ هزار متر مربع مساحت و ۹۶ درصد پیشرفت و اورژانس بیمارستان امام حسین (ع) ملایر با افزایش ۲۱۰۰ متر مربع و ۳۰ درصد پیشرفت پروژه در دست اقدام است.

*بلوک‌های زایمانی بیمارستان‌های سطح استان در چه مرحله‌ای از ساخت و بهره برداری قرار دارند؟

احداث هشت بلوک زایمانی در دستور کار دانشگاه  قرار دارد که تاکنون پنج پروژه به بهره برداری رسیده، دو پروژه در آستانه بهره برداری است و یک پروژه نیز در دست ساخت است.

پروژه مرکز آموزشی درمانی فاطمیه همدان در چهار طبقه، از جمله اورژانس، بلوک زایمانی، نا باروری و نوزادان در ۵ هزار متر مربع با ۳۰ درصد پیشرفت بوده که پیش بینی می‌شود این پروژه تا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸ تکمیل شود. همچنین بلوک زایمانی بیمارستان علیمرادیان نهاوند با ۶۷۰ متر مربع و ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی و بلوک زایمانی بیمارستان مهر ملایر با ۵۰۰ متر مربع و ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی در دست اقدام است.

*پروژه ساخت مراکز تشخیصی و غربالگری سرطان در کدام شهرستانهای استان در دست اقدام است و در چه مرحله ای قراردارد؟

مراکز تشخیص و غربالگری سرطان در دو شهرستان ملایر و کبودراهنگ در حال احداث هستند که پروژه ساخت مرکز در شهرستان کبودرآهنگ با زیربنای ۷۰۰ متر مربع به اتمام رسیده و در بیمارستان مهر ملایر با زیربنای ۸۰۰ متر مربع در دست اقدام است که تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

*از ابتدای طرح تحول سلامت چند کلینیک تخصصی و فوق‌تخصصی ویژه در سطح استان احداث شده است؟

کلینیک‌های تخصصی و فوق‌تخصصی ویژه با ۱۱ هزار متر مربع در ۸ پروژه در همه شهرستانهای استان احداث و به بهره‌برداری رسیده است.

*چه پیش بینی‌های برای احداث بیمارستان‌های جدید در استان انجام گرفته و چه اقداماتی در این زمینه صورت پذیرفته است؟

ساخت بیمارستان‌های جدید در دو شهرستان همدان و رزن در دست اقدام است. در خصوص بیمارستان رزن تاکنون اقدامات لازم برای تهیه نقشه ساختمانی و قراردادن آن در مناقصه انجام گرفته است. بیمارستان جدید امام خمینی (ره) همدان نیز یکی دیگر از پروژه‌های در دست اقدام است که زمین این بیمارستان توسط استاندار محترم تهیه شده است. اعتبار اجرای این پروژه دارای ردیف مستقل در لایحه بودجه ۹۷ است.

*با توجه به این که دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی از دانشگاه های پیشتاز در زمینه پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی است آیا برای رفاه حال دانشجویان در خصوص تامین خوابگاه های جدید اقداماتی صورت گرفته است؟

بله، در این زمینه خوابگاه جدیدی به متراژ ۷ هزار متر مربع در حال احداث بوده که تاکنون اسکلت بندی خوابگاه ها انجام شده و فندانسیون آن در حال پی‌ریزی و اجرا است. برآورد اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل این پروژه حدود۱۳  میلیارد تومان است.

*وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۹۶ این پروژه در چه مرحله‌ای قرار دارد و چه اعتباراتی برای ساخت آن در نظر گرفته شده است؟

این کتابخانه با متراژ تقریبی ۵ هزار متر مربع در ۵ طبقه احداث می‌شود. قرارداد اسکلت آن با مبلغ ۴.۶ میلیارد تومان در دست اقدام است.

*آیا پیش‌بینی لازم برای تسریع پروژه ساخت ساختمان جدید ستاد دانشگاه  انجام گرفته است؟

بله، در این خصوص برنامه‌ریزی های لازم انجام شده و ساختمان ستاد دانشگاه با زیربنای ۱۵ هزار متر مربع در دست احداث است. پیش بینی می‌شود که تا پایان سال جاری فاز اول این مجموعه شامل سه طبقه فوقانی تکمیل و آماده بهره‌برداری است.  اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه حدود ۲۰ میلیارد تومان است.