مدیر فناوری اطلاعات ارتباطات و آمار دانشگاه توجه بیشتر به ارائه اطلاعات دانشگاه در قالب ابزار بصری‌سازی به منظور تصمیم سازی مدیران دانشگاه را خواستار شد.

مهندس بیگلرخانی در مراسم روز آمار و برنامه ریزی با تسلیت ایام اربعین حسینی با اشاره به دلایل تاخیر در برگزاری مراسم روز آمار، هدف از برگزاری این جلسه را دیدار رو در رو با کارشناسان این حوزه و از نزدیک در جریان مشکلات قرار گرفتن دانست.

مهندس بیگلرخانی افزود: بسیاری از سایتهای جهانی به خوبی به موضوع روز آمار می‌پردازند که نشان‌دهنده اهمیت این حوزه است و در این بین توجه به اقتصاد آمار در حوزه سلامت برای فعالان سیستم بهداشت و درمان از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه آمار نیز همچون بسیاری از مفاهیم پرتکرار ممکن است بعد از مدتی عادی به نظر برسد از اقدامات پیشقراولان حوزه آمار در بخش سلامت قدردانی کرد و افزود: اقدامات حوزه مدیریت آمار و فناوری اطلاعات بعد از کارهای زیر‌ساختی مثل ایجاد شبکه و تهیه نرم‌افزارهای ویژه و اتصال آن انجام شده و هم‌اکنون زمان بهره‌‌برداری از این حجم زیاد داده است.

وی با اشاره به تاریخچه ای از ایجاد ساختارهای MIS دانشگاه اظهار کرد: در گذشته اطلاعات در روی کاغذ و فرآیند رقومی‌کردن بسیار پرزحمت بود و در آن زمان زیرساختهای لازم ازجمله رایانه یا کارمندان علاقمند یه این حوزه وجود نداشت و به تدریج در کنار پیشرفت تکنولوژی زیرساختهای دانشگاه نیز آماده و همه شبکه‌ها به هم متصل شدند به طوریکه بهورزان خانه بهداشت هم مجوز به رایانه هستند.

وی یکی از مشکلات را استفاده از اطلاعات وارد شده در سامانه‌های مختلف دانست و مثالهایی در این زمینه ارائه کرد و اظهار داشت: کشورهای خارجی داشبوردها یا هوش تجاری را برای ملاحظه کل اطلاعات سازمان استفاده می‌کنند‌.

وی افزود: تلاش بر این است که اطلاعات دانشگاه در قالب ابزار بصری‌سازی در اختیار مدیران دانشگاه قرار گیرد و با انجام این کار میزان مراجعات کاربران برای دریافت اطلاعات کاهش می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه باید بلوغ سازمانی در سطح مدیران و کاربران برای استفاده از تکنولوژی افزایش یابد، ارائه پیشنهادها و انتقادات سازنده را لازمه پیشبرد امور دانست.

وی یادآور شد که در حوزه بهداشت و درمان مثل بقیه حوزه‌ها فشار عمومی برای کاهش هزینه ها دائما در حال افزایش است و باید ضمن رویکرد توسعه ای به مدیریت منابع نیز توجه شود.

کارشناس آمار دانشگاه نیز در ادامه توضیحاتی در خصوص اولین همایش آمار در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد و یادآور شد که در حاشیه این مراسم ضمن برگزاری غرفه توسط دانشگاه علوم پزشکی همدان، عملکرد دانشگاه نیز در این غرفه بررسی شد و دانشگاه در  رتبه‌بندی انجام شده امتیاز خوبی را کسب کرد.

طیبه معظمی با اشاره به قرارگیری حوزه آمار دانشگاه در وضعیت مطلوب گفت: هم‌اکنون در وضعیت خوبی قرار داریم البته تا دستیابی به وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

وی افزایش دید و تلاش توانمندسازی و اجرای کارهای بزرگتر را مهم دانست و گفت: درستی و دقت اطلاعات ارسالی برای استاندارد‌سازی مناسب و دستیابی به اهداف مورد نظر لازم است.

این کارشناس اطلاعات را منبع تصمیم‌سازی دانست و افزود: برنامه‌ریزی برای برنامه‌های منسجم آموزشی و بهره‌گیری از تجربیات دانشگاههای مختلف برای پیشبرد بهتر امور در دستورکار مسئولان وزارتی است.

محققی یکی از کارشناسان معاونت درمان دانشگاه تجارب خود را در حوزه تحلیل آمار بیان کرد و گفت: هیچ جامعه ای بدون آمار قادر به حرکت نیست.

وی با بیان اینکه آمار شامل داده، اطلاعات، تحلیل و ارائه و دانش و تصمیم گیری است، مثالهایی برای تفهیم این موضوع بیان کرد و مثالهایی از تحلیل های آماری ارائه شده بیان کرد.

کلیپ و پاورپوینتی از روند اداره آمار در ۱۰ سال گذشته پخش شد همچنین اهدای هدایا به افراد منتخب نیز از دیگر بخشهای این برنامه بود. در ادامه کارگاه تخصصی در راستای ارائه پیشنهادات برگزار شد و سپس مسابقه‌ای مرتبط با کلیپ‌های پخش شده انجام شد.