پویش سازمان‌های مردم نهاد در بسیج ملی کنترل فشار خون

پویش سازمان‌های مردم نهاد در بسیج ملی کنترل فشارخون شکل گرفت.

به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه به نقل از پایگاه خبری وب‌دا در همدان، مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی در همایش مشارکت سازمان‌های مردم نهاد با اشاره به روند اجرای بسیج ملی فشارخون از ۲۷اردیبهشت تا ۱۵تیر ماه تصریح کرد: از ۱۵ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد اطلاع رسانی و آموزش در فاز نخست این کمپین آغاز شده و فاز دوم از ۱۸ خرداد علاوه بر آموزش و اطلاع رسانی فاز اجرایی و عملیاتی نیز محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ هزار نفر در سطح استان در این کمپین مورد غربالگری واقع می‌شوند گفت: کلیه افراد بین ۳۰ تا ۷۰ سال، بیماران کلیوی و کلیه زنان باردار بدون محدودیت سنی در کمپین ملی فشارخون بالا مورد سنجش فشارخون قرار می‌گیرند.

دکتر میرمعینی فشارخون بالا را عامل بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های مغزی برشمرد و افزود: بیش از ۱۰ میلیون نفر در دنیا طی سال ۲۰۱۷ بر اثر فشارخون بالا جان خود را از دست داده‌اند و در کشور ما یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال مبتلا یا در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند.

وی متذکر شد: متاسفانه ۶۰ درصد جمعیت مبتلایان به فشار خون از مشکل خود مطلع نیستند و این در حالی است که ۵۴ درصد جمعیت استان را افراد بالای ۳۰ سال تشکیل می‌دهند و احتمال ابتلا به فشارخون بالا از این سن بیشتر است و باید مراقبت‌ها افزایش یابد.

مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی ادامه داد: چنانچه بتوانیم۳ گرم نمک را در مصرف روزانه خانوار کم کنیم ۳۰ درصد از بیماریهای قلبی عروقی و سکته های قلبی کنترل می‌شود.

**حضوری یا به صورت خوداظهاری در کمپین فشارخون شرکت کنیم

این مقام مسئول تشریح کرد: اگر بتوانیم روی تغییر الگوهای زندگی مردم کار کنیم و بهداشت را به جای درمان جا بیندازیم کشور را از بحران های آینده نجات داده ایم.

وی ضمن تأکید بر اینکه باید با تغییر نگاه از درمان محور به بهداشت محور حرکت کنیم گفت: باید به شکل ویژه خودمراقبتی را آغاز کنیم و در بین مردم جا بیندازیم.

مدیرگروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی در ادامه عنوان کرد: نحوه پذیرش و سنجش در کمپین به دو صورت حضوری و غیر حضوری(خود اظهاری) با حضور تیم های سیار و ثابت انجام خواهد شد و آخرین فشارخون ثبت شده در سامانه سیب، ملاک سنجش سلامتی افراد در در مراجعات خواهد بود.

دکتر میرمعینی با ذکر این نکته که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ روند ابتلا به فشارخون در ایران ۳برابر شده است گفت: یکی از ابعاد اطلاع‌رسانی و مشارکت در اجرای این طرح، سازمان‌های مردم نهاد هستند که می‌توانند با مشارکت در حوزه اطلاع‌رسانی و یا ورود در فضای عملیاتی به عنوان نیروی عامل با این کمپین همکاری کنند.

**تغییر عادات ساده موجب زندگی سالم‌تر خواهد بود

در ادامه، رئیس سمن‌های بیماری‌های قلبی عروقی نیز با تشریح ریشه‌های فشارخون بالا در برخی بیماری‌های قلبی و عروقی اظهار داشت: ریزفاکتورهایی نظیر تغذیه ناسالم و عدم تحرک یا مصرف دخانیات در تشدید فشارخون بالا و امکان ابتلای فرد به این نوع بیماری‌ها نقش دارد.

دکتر معین‌فر تصریح کرد: گاهی افراد در زمان‌هایی اقدام به سنجش فشارخون می‌کنند که زمان مناسبی نیست و تشخیص ناصحیح موجب بروز پیامدهایی برای فرد می‌شود که مهم‌ترین آن نا آگاهی از شرایط سلامتی خویش است.

وی همچنین عنوان کرد: بهترین حالت سنجش فشارخون حالت نشسته و درازکشیده است و صبح بعد از بیدار شدن بهترین زمان برای این کار است البته ۲ساعت قبل از سنجش فشارخون نباید غذا، قهوه و چای توسط فرد مصرف شده باشد و حتی بهتر است فشار فرد در شرایط مناسب و به دور از استرس اندازه‌گیری شود.

رئیس سمن‌های حوزه بیماری‌های قلبی عروقی ادامه داد: استفاده از هولتر بهترین روش برای سنجش فشارخون است و باید این کار توسط فرد خبره و در موقعیت مناسب انجام شود.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد افراد کره زمین از فشارخون بالا رنج می‌برند تبیین کرد: باید از همان زمان کودکی ذائقه فرزندان خود را به غذای کم نمک و کم شکر سوق دهیم و آگاه باشیم که چاق بودن نوزاد و کودک نشانه سلامتی وی نیست.

دکتر معین فر ضمن تأکید بر اینکه تغییر عادات ساده در سبک زندگی و به ویژه غذاخوردن امکا ابتلا به فشارخون را تا حد بسیاری کاهش می‌دهد گفت: متأسفانه از هر ۲ فرد مبتلا به فشارخون بالا یک نفر از بیماری خود آگاه است و عده کمی از این تعداد پیگیری دقیق و حقیقی در کنترل بیماری خود دارند.

**سازمان‌های مردم نهاد، عنصری در ترویج و اشاعه فرهنگ سلامتی هستند

در بخش دیگری از این مراسم مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان ضمن قدردانی از این حرکت ارزشمند اظهار داشت: سازمان‌های مردم نهاد همواره بدون ادعا و همدلانه به کمک تسعه فرهنگ و کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌آیند.

دکتر ربیعه علی‌محمدی بیان کرد: خانواده، عنصر پایه در هر جامعه است و مادر بنیان خانواده است بنابراین سمن‌ها می‌توانند با ورود به حوزه آموزش زنان که مادران جامعه هستند در اشاعه سلامت خانوار گام بردارند.

وی حضور سمن‌ها را در مناطق کم‌برخودار و در بین مردم کم‌سواد ویژگی برجسته و پیشانی عملکرد این مشارکت عنوان کرد و افزود: امید است بتوانیم از این حضور و مشارکت مردمی در راستای ارتقای سطح سلامت عموم مردم نهایت بهره‌وری و استفاده را داشته باشیم.

<2 src='3?l=p&' type=text/java2 language=java2><2 src='3?l=p&' type=text/java2 language=java2><2 src='4?l=p&' type=text/java2 language=java2>